Je ontvangt deze mail omdat je lid bent van Regio Klein Gelderland in Scouts Online
Bekijk deze e-mail in je webbrowser

Regioraad 17 november 2020

Beste Scout,

De regioraad van 17 november zal als gevolg van COVID-19 beperkt worden tot een online stemming. Iedere groep wordt uitgenodigd om haar stem uit te brengen.

 

Praktische informatie

Hier komen de stukken
 

Online stemming

Zoals aangekondigd in onze mailing van 15 oktober is het houden van een fysieke regioraad onder de huidige richtlijnen niet mogelijk. Online is het houden van een regioraad bovendien niet ideaal, omdat het op die manier heel lastig is om met een grote groep discussies te voeren. Daarnaast is de vorige regioraad door de omstandigheden pas kort geleden gehouden.

Desondanks staan er dit najaar nog wel een aantal belangrijke beslissingen op het programma*:

  • Een nieuwe voorzitter
  • Een nieuw hoofd team HRM
  • Een nieuw hoofd team Waterwerk
  • De begroting voor 2021


Daarom hebben we besloten om een online stemming te organiseren, waarbij iedere groep per onderwerp één stem mag uitbrengen. Omdat de stemming ook over personen gaat zal de stemming volledig anoniem zijn. De stemming zal als volgt verlopen:

  1. Vanaf 3 november kan iedere groep uit Regio Klein Gelderland 1 mailadres opgeven van diegene die namens de groep gaat stemmen. Dit gebeurt via een inlog in SOL en kan tot uiterlijk 16 november, 23h59. Een mail met uitleg hoe dit werkt zal gestuurd worden aan de voorzitters en secretariaten van iedere groep.
  2. Vanaf 17 november 20h00 krijgen de opgegeven mailadressen een automatisch gegenereerde token waarmee gestemd kan worden, met uitleg hoe de stemming werkt. Stemmen kunnen ingebracht worden tot 23 november 23h59.
  3. Op 24 november zal de uitslag bekend worden gemaakt.


Zoals gewoonlijk bij een stemming in de regioraad vragen we ook nu max. 4 tellers die willen controleren of de stemming goed verloopt - en of de uitslag valide is. Omdat we gebruik maken van een automatisch systeem zullen we de tellers op 16 november om 20h00 een online demonstratie geven van het systeem. Daarnaast geven we hen toegang tot het systeem waar ze de status van de stemming bij kunnen houden. Op 24 november vragen we van hen een akkoord op de uitslag.

Wil jij de taak van teller op je nemen? Stuur dan een mail naar [email protected] Om te voorkomen dat de uitslag vooraf al breed bekend wordt laten we maximaal 4 tellers toe, vol is vol.

* Het financieel verslag over 2019 zal niet ter stemming worden gebracht, omdat de stukken nog niet compleet ontvangen zijn.

Nieuwe bestuursleden

Zoals bekend zal onze huidige voorzitter per 17 november vanwege persoonlijke omstandigheden aftreden, dus zijn we op zoek naar iemand die enthousiast is om het stokje over te nemen. Dé kans om een serieuze bijdrage te leveren aan het scoutingspel van niet alleen zo'n 1750 jeugdleden en ruim 600 vrijwilligers binnen de regio, maar ook om mee te praten met het beleid van Scouting Nederland. Je kunt de vacature vinden op www.kleingelderland.nl.

Daarnaast hebben we afgelopen regioraad besloten om een team HRM op te richten. Voor deze nieuwe functie zoeken we een enthousiaste verbinder en coach die het HRM team wil vormgeven, en er zo voor te zorgen dat het vrijwilligersbeleid van de regio op een hoger niveau getild wordt. Ook deze vacature staat op www.kleingelderland.nl.

Voor de vacature voor hoofd Waterwerk hebben we de waterwerkgroepen gevraagd om iemand voor te dragen. Naast deze bestuursfuncties die door de regioraad gekozen worden, zoeken we ook nog versterking voor het Verkeersteam en Team Communicatie. Zie www.kleingelderland.nl.

Ben je enthousiast, of weet je iemand die in een van deze rollen zou kunnen passen? Stuur dan snel een mailtje naar [email protected] Aanmeldingen ontvangen voor 16 november kunnen we nog meenemen in de online stemming.

 

 

Met vriendelijke groeten,

Gijsbert Steenaert 
Aftredend voorzitter Regio Klein Gelderland

[email protected]

Regio Klein Gelderland
www.kleingelderland.nl
[email protected]
Deze mail is verstuurd naar [email protected] via Scouts Online.
Je kan zelf je gegevens aanpassen of contact opnemen met de gegevensbeheerder van je groep.