Je ontvangt deze mail omdat je lid bent van Regio Klein Gelderland in Scouts Online
Bekijk deze e-mail in je webbrowser

Opgeven online stemming regioraad

Beste Scout,

Om toch als regio samen besluiten te kunnen nemen, nodigen we jullie uit online als groep een stem uit te brengen over een aantal agenda stukken.

 

Opgeven voor het stemmen

Alle voorzitters en secretarissen van groepen binnen onze regio ontvangen deze mail met SOL link. Het is de bedoeling dat er per vereniging één stemgerechtigde namens de groep een stem uitbrengt. Deze stemgerechtigde moet eerst via SOL opgegeven worden. Dit kan de voorzitter of secretaris doen, maar ook degene die gaat stemmen zelf. Natuurlijk kan dit ook de voorzitter of secretaris zelf zijn.

Opgeven voor het stemmen is mogelijk t/m 16 november 23h59. Vanaf 17 november rond 20h00 is het uitbrengen van een stem mogelijk. Alle vertegenwoordigers die zich hebben opgegeven krijgen dan per mail verdere instructie.

Hoe het stemmen in zijn werk gaat

Nadat het SOL formulier sluit, worden alle opgegeven mailadressen verwerkt in een speciale stem tool. Deze tool maakt automatisch inlogcodes aan en verstuurt deze per mail. De inlogcodes worden vervolgens opgeslagen, zonder gekoppeld te zijn aan de specifieke mailadressen.

Met de inlogcode kan vervolgens ingelogd worden op de stem tool. De stukken waarover gestemd dient te worden, zijn dan zichtbaar. Na het maken van de keuzes, wordt het formulier verstuurd. Voordat het verstuurd wordt, is er nog een waarschuwing of je het formulier écht wil versturen. Na het versturen vervalt de inlogcode, is wijzigen niet meer mogelijk en is de stem namens jullie groep anoniem uitgebracht.

Stemmen is mogelijk t/m 23 november 23h59. Op 24 november maken we na goedkeuren door de tellers, de uitslag bekend.

Tellers gezocht en vacatures

Zoals gebruikelijk tijdens een regioraad, zijn we ook nu op zoek naar max. vier tellers. De tellers kijken mee of het stemmen goed verloopt en controleren na afloop of de stemming valide is. Hiervoor is op 16 november om 20h00 een online demonstratie van het systeem. Vervolgens krijgen tellers toegang om de stemming bij te kunnen houden. Mocht iemand in jullie organisatie interesse hebben, dan horen wij dat graag per mail aan [email protected]

Verder staan er verschillende vacatures open. Wellicht kunnen deze binnen jullie organisatie onder de aandacht gebracht worden. De vacatures staan onderaan de homepage op onze website https://www.kleingelderland.nl.

Opgeven via SOL
Met vriendelijke groeten,

Rik Oudega 
Hoofd communicatieteam Regio Klein Gelderland

[email protected]

Regio Klein Gelderland
www.kleingelderland.nl
[email protected]
Deze mail is verstuurd naar [email protected] via Scouts Online.
Je kan zelf je gegevens aanpassen of contact opnemen met de gegevensbeheerder van je groep.