Je ontvangt deze mail omdat je lid bent van Regio Klein Gelderland in Scouts Online
Bekijk deze e-mail in je webbrowser

Programma Bestuursontwikkeling

Beste Scout,

Scouting NL biedt al een paar jaar het succesvolle programma Bestuursontwikkeling aan. Wij kunnen melden dat wij dit traject nu ook gaan aanbieden!

 

Bestuursontwikkeling

Vorig jaar kregen wij vanuit een van de groepen de vraag of regio Klein Gelderland ook bestuursontwikkeling aanbiedt. Op dat moment moesten we nee zeggen, maar we waren wel getriggerd door het succesvolle programma dat Scouting NL hiervoor heeft opgezet. We zien in de praktijk namelijk dat sterke besturen een heel belangrijke basis vormen voor goede en succesvolle groepen, met genoeg vrijwilligers en enthousiaste kinderen.

Daarom zijn we op zoek gegaan naar ervaren coaches, en we zijn blij om te melden dat we die gevonden hebben! Na een opleidingstraject en met hulp vanuit Scouting NL willen we dit programma dan ook vanaf september voor 4 á 5 groepen gaan aanbieden.

Wie zijn de coaches?

We starten het traject met twee coaches; Els en Robbert. Uiteraard staan we er voor open als er meer mensen mee willen doen.

Els is geboren en getogen in onze regio. Ze is lang actief geweest bij de Lido '76, maar ook in de regio als trainer. Ook heeft ze als organisator aan diverse landelijke activiteiten meegewerkt. Els werkt bij Hogeschool Van Hall Larenstein als projectleider nadat ze meerdere jaren als projectleider in de voedingsindustrie actief is geweest.

Toen Robbert in Wageningen ging studeren is hij staflid bij de Miguel Pro geworden. Daarnaast is hij bij diverse andere groepen actief geweest, ook is hij betrokken geweest bij diverse (inter)nationale kampen en evenementen. Robbert doceert Natuuronderwijs aan de PABO in Utrecht. Sinds een jaar woont hij weer in Arnhem en helpt hij op de achtergrond weer meer bij de Miguel Pro.

Wat kost het ons en wat krijgen we er voor terug?

Het traject wordt in een aantal dagdelen (avonden) aangeboden, daarbij wordt gekeken naar de samenstelling van je bestuur en hoe je samen een STERK bestuur kunt vormen. Wie is waar goed in en wat is jullie gezamenlijke visie op de groep. Ook is er veel aandacht voor uitwisseling van ervaringen met andere besturen. Het traject wordt nu al een paar jaar in verschillende regio's aangeboden en met name die uitwisseling met andere besturen wordt zeer gewaardeerd. Waar mogelijk proberen we zoveel mogelijk verschillende groepen bij elkaar in één traject te zetten.

De deelname aan het traject is gratis voor groepen uit de regio.

Wil je meer weten of heb je interesse om met jouw bestuur deel te nemen? Stuur dan een mailtje aan [email protected], of reply op deze mail en wij nemen contact met je op!

Meer informatie over het programma
Met vriendelijke groeten,

Gijsbert Steenaert 
Voorzitter Regio Klein Gelderland

[email protected]

Regio Klein Gelderland
www.kleingelderland.nl
[email protected]
Deze mail is verstuurd naar [email protected] via Scouts Online.
Je kan zelf je gegevens aanpassen of contact opnemen met de gegevensbeheerder van je groep.